26 augusti 2012

Videoinlägg 2012-08-26


Inte en sådan vanlig video där man bara pratar rakt igenom, så take you time to watch! ;) (det på engelska jag skrev precis blev nog inte riktigt gramatiskt rätt??)

// Isabel

I min rosa bubbla spelas denna


Kass kvalite på ljudet från youtube. Har ni spotify på er dator, ta den här under ist.



// Isabel

25 augusti 2012

Borde egentligen sova?

Men är det lördag så är det.. Ligger iaf i sängen. ;)
Lyssnar på NRJ i hörlurarna och chattar på viber med fina Moa.
Kolla in hennes blogg, moadenlillagoa.blogg.se. :)

Idag var jag på 1-års kalas hos min yngsta kusin, Mika. Busunge är hon! :D
I torsdags red jag en ponny som heter Connie och det gick faktiskt väldigt bra , förutom att hon har väldigt svårt att göra skänkelvikning undan höger skänkel och att jag som ryttare har svårt att ta oss egenom det tsm. :/
Bara att jobba på, men ska hoppa lite nästa vecka. :)
I fredags red jag en storhäst som heter Roxette. Aldrig ridigt henne innan men jag gillade henne otroligt mycket! <3
Riktigt fin och hon är bara 8 år. Alltså har hon många år framför sig och jag skulle gärna vilja fortsätta att utvecklas tsm med henne. Jag är väldigt lång och kommer snart att få byta upp till storhäst ändån.. :/ men jag gillade rosa, som hon kallas, väldigt mycket! :)

Bild på födelsedagsbarnet <3

Kram

18 augusti 2012

Hej!

Jag är så konstig när jag bloggar...
Ibland känner jag att fan nu kör vi, vi ska bli stora!
Och ibland bara, åhh, jag pallar inte längre.
Just nu vill jag bara blogga när jag har något att skriva, inte behöva ha press på mig att jag måste blogga bara för att jag måste, för vi ska bli någonting stort.

Idag började skolan igen det var faktiskt rätt kul om jag ska va ärlig.
Skitkul att träffa alla kompisar men speciellt min lilla älskade Johanna som har varit i USA typ hela sommaren. ;)
Ska bli kul att komma igång igen och det är ju faktiskt lite mysigt med hösten också. Mysiga kläder och att kunna ha mössa till varje outfit är awesome! ;D
Älskar mössa!!!
Vi började 12 idag och slutade 13.30 så det var alltså inte så länge.
Vi fick schema som ser helt okej ut, skåpsnyklar till våra nya skåp och gick igenom lite saker. Sen fikade vi. :)
Skriver imorgon mer, om dagen. :)
Just nu är bloggen på hobby nivå.

Tack för idag, mormor, vet att du läser! :)

15 augusti 2012

Mår så bra, ♥

Ligger i sängen och lyssnar på musik. Är en bra kväll, ikväll!
Vissa kvällar kan jag ligga och ha så otroligt mycket i huvudet att det är svårt att konsentrera sig på det positiva i saker. När man får konstig magkänslan och allt känns.... fel.
Idag är en av dem bra där jag fortfarande tänker mycket fast allt är så otroligt positivt! Skulle kunna börja gråta när som helst av lycka åt andras framgångar, att andra har det bra och att dem mår bra, fast samtidigt känna mig lycklig åt mig själv! Ler åt allting och jag känner mig så lyckligt lottad!

Imorgon ska jag ha bästisdag med bästa vän. Bara mysa. Åker och shoppar på dagen, fikar och åker kanske till stranden på kvällen, ska tydligen bli riktigt bra väder! Åh, vi kommer ha det så bra!
Och jag älskar hela världen, allt och alla just nu!Till och med spindlar- dem har ju lika mycket rätt till att leva precis som jag. Även dem har säkert känslor, en familj att ta hand om (haha!) osv.

På måndag börjar skolan och det ska bli helt jävla underbart, rent ut sagt, att träffa alla underbara människor som befinner sig på min skola, alla kompisar. <3

Nu ska jag fortsätta le och lyssna på musik som gör att jag ler ännu mer, förstärker känslan! ;)

13 augusti 2012

Favorithästar genom tiderna

Tänkte dra igenom alla hästar som jag har ridit genom tiderna, som har varit mina favorithästar. 
Tar dem från den ridskolan jag går på nu. Gick på en annan, i 3 år, innan jag började där jag är nu, för 5 -6 år sen. 

Fox
Fox är en ganska nervig och försiktig ponny. Ibland han han vägra gå över en vanlig bom som ligger på marken och om man är bestämd så skulle man kunna få över honom på 1m. 
Han var den allra första hästen jag red på hela ridskolan. Hade en kompis som börja där ett tag innan mig och hon gillade Fox väldigt mycket. Jag visste ingen annan häst där så jag önskade honom och fick honom. Jag tyckte om honom väldigt mycket i början, innan jag började rida lite andra hästar.

Krille
Krille är precis som Fox lite nervig och försiktig av sig. Reagerar på småljud, hoppar till lite här och var men han är dock en väldigt bra ponny som är duktig i allt möjligt. Med rätt ridning kan han vara riktigt fin. 
Innan var han sån som sprang förbi hinder, men han gör det knappt inte alls nu längre, vilket så kul ju. 
Jag började rida Krille på lektionerna och han var min absoluta favorit och jag älskade honom väldigt mycket. Han var sån som man kunde sätte sig inne hos och bara mysa. Krille blev sedan "tråkig" när man började komma upp och rida dem "bättre" ponnysarna. 

Icecream 
Icecream var min favorit fram tills för 2 år sedan när jag blev alldeles för lång för honom. Han är dock bara en liten b-ponny. Han är en riktig pärla! Älskar att hoppa, men också väldigt fin att rida dressyr på och ja, man kan göra lite allt möjligt på honom. En ponny som det inte går att tycka illa om. Tycker fortfarande om honom mycket, fast att jag inte kan rida honom. 

Totte
Busfröet number 1! Haha.. Även Totte är bara en liten b-ponny. Jag slutade att rida honom för ca. 2 år sendan, han med. En ponny med otroligt mycket power i. Fin att hoppa och han älskar det och blir alltid så upphetsad att han galopperar på stället, på tvären, studsar och sen flyger iväg som en raket. Fin i dressyren han med. Han har ju inte brist på charm denna lilla pojken.. Startade även en liten dressyrtävling på denna ponnyn och fick kommentaren "fin uppvisning på pigg ponny" av domaren, haha. Gulle <3

Hugo
Hugo är en pigg, stark och rolig ponny som är jätte duktig på att hoppa. Han är bra att rida dressyr på också men han är framför allt en hopponny. Vet att denna ponnyn som är i kat. c klippte ett hinder på 1.15 i somras som ingenting! Kan fortfarande rida honom även om jag är lite, lite lång på honom kanske, men jag kan rida honom. Grejen är att jag har växt ifrån honom psykiskt. Fina Hugo!

Jackson
Jackson är bara 6 år gammal och har därför inte rutinen inne i allt vi gör. Han är också en sån perfekt allround häst. Jag rider Jackson ganska ofta och han är min favorit efter Felixo. Han är jätte mysig men var lite svår att hitta knapparna på i början, så det tog ett tag innan jag fick rätt på det. Bebis e han <3

The one and only - Felix












Felix vet ni väl en del om? Han är en ponny som är lätt i sig att rida och som gör vad man ber honom om, men när man börjar ställa krav på honom kan han vara svår att rida om man inte känner honom inifrån och ut. Jag som känner honom har det ganska lätt för mig och får det att släppa bara efter några minuter men när det för vissa inte har släppt på hela passet. Min pärla <3 Det går inte att beskriva honom i ord. ;)

// Isabel

Första gången på Felixos rygg

Detta var ingen vacker syn kan jag lova.
Han hade precis kommit till Ridskolan och var alltså helt ny i verksamheten.
Jag fick rida honom av en ren tillfällighet, nämligen att jag egentligen hade en annan häst. Ridläraren hade glömt att jag hade den så hon sa till en annan elev att hon kunde ta honom.
Så jag sa "vem ska jag ha då" och hon bara "oj, juste..". Tänkte direkt på Felix som jag så gärna ville rida så jag sa att jag kunde ha honom istället och det gick bra. Så jag får tacka mig själv att jag fick rida honom.
Han var jobbig när man skulle fixa med honom i stallet. Kunde inte så still och slängde lite med huvudet hit och dit.
När vi sen kom in i ridhuset så hade han ännu svårare att stå still, då hade vi dessutom inga väggar vid sidan om oss som tog emot om han försökte flytta sig.
Skulle spänna sadelgjorden men det gick inte för ponnyn stog inte still, det gick inte att hoppa upp för ponnyn snurra runt. Men tillslut löste vi det iaf. Han var lite seg och ofattbart stel.
Det hade jag inte förväntat mig då dem nya hästens alltid brukar vara mjuka och fina att rida.
För att bättra på allt så hade vi ett dressyrpass med massa knasiga övningar. Det gick ju fan inte ens att ställa honom. Trots detta så gillade jag honom & jag fortsatte att rida honom gång på gång.
Efter att ha ridit honom en gång så gick jag och sa att jag ville ha honom på sommaren och säger man att man vill ha hästen hela sommaren, efter att ha ridit den en enda gång, tror att det inte gick så bra, så måste det ju trots allt ha klickat? :)

Jag har tänkt på att för alla som har fastnat för en häst, gick det inte bra första gången dem red den.
Och dem som har egna hästar, det var oftast ingen drömridning när ni provred, eller? :)
Berätta hur första gången på er ponnys rygg var och skriv hur det är nu. Bästa utvecklingen kommer uppmärksammas! :)

Första bilden är när jag inte hade hittat knapparna ännu. Så otroligt stel var han.
Nästa bild är från nu i sommar & nu kan jag ju honom utan och innan.
Sista bilden är den första bilden jag har på Felix i min mobil.

Favorit bild på Felix

Har så många bilder som jag är kär i.
Men det är 4 stycken som är mina absoluta favoriter -

On the bus

Nu sitter jag på bussen, hem från skogen, direkt till stallet <3
Kommer bilder från stallet sen ;)

Mest korta uppdateringar just nu, men när jag kommer hem ikväll ska jag försöka skriva ordentliga inlägg och även tidsinställa lite.
Okej? :)

Har du en önskelista?

På inlägg?
Undrar du något om mig, hästarna eller nått annat?
Fråga och önska, det kommer upp allt eftersom. Ikväll, imorgon osv. :)

Inför skolan nästa måndag

Om en vecka, nästa måndag börjar skolan igen.
Det roligaste med 8an kommer lätt bli praoen i 2 veckor, på 2 olika ställen!
Tänkte vara en vecka på stallet, där jag rider men den andra veckan vet jag inte ännu. Helst något med häst/djur, förslag på prao? :)

Känner mig ganska taggad, vill bara se hur långt in på terminen det håller i.. Det kommer och går i perioder.
Första dagen börjar vi 12 och slutar 14, ganska lagom, haha. Vill se mitt schema! Får väldigt gärna sluta tidigt på torsdagar, alltså vid typ halv 3, gärna innan, så att jag hinner till stallet och kan hjälpa min kompis lillasyster som börjar rida på sin första termin på ridskolan. Sen rider jag på kvällen.
Haha, lovar att torsdagar kommer vara den dagen jag slutar senast på hela veckan på, bara för det.. xp

Vill bara komma igenom grundskolan nu och börja gymnasiet... Vet inte hur det kan locka så mycket, även om jag vet att dem 3 åren kommer bli mer krävande än vad det är nu. Men där har man endån friheten att välja inriktining och hur man ska gåm vilken linje och det gör att det känns som att det är mycket roligare där.

Var vädigt taggad inför måndag iaf, till imorse, när jag tänkte på engelskalektionerna. okeeej?

Jaja, bloggen kommer iaf hänga med i vårt och tort nu. Har lite spännande på g på mejlen och kanske kommer det upp en tävling här snart? ;)
Ingen sån tävling som "kommentera så väljer jag en som vinner mitt gamla rosa ponny schabrak" utan en riktig tävling!

// Isabel

Untitled Video


...

Har försökt ladda upp en video på videofyme sen lite innan 8 imorse, men icke. Den vill inte. Det var meningen att den skulle komma upp då, när jag precis hade spelat in den men den kommer när den kommer. ;)

Vet inte vad som flugit i mig

Godmorgon mina fina läsare!

Ställde faktiskt klockan på 07.20 igårkväll, så har precis vaknat nästan.
Vet inte vad som hänt med mig men helt plötslig blev jag så otroligt motiverad till allt. Kanske Linn Olsson magi? ;)
Igår var jag ju ute och joggade och nu ska jag ut och gå en ordentlig morgonpromenad.
Nej, jag vill inte gå ner i vikt, jag vill bara bli lite sundare och kanske få upp konditionen en aning eftersom att den överhuvudtaget inte ligger på topp! :) Sen är det ju så otroligt mysigt att komma ut, speciellt när man är där jag är nu.
Har ju sovit uppe i skogen inatt, så det är jätte härligt att gå på grusvägarna, hälsa på hästarna här, gå en bit, hälsa på hästarna där osv.
Tid att ställa tillbaka dygnet också, eftersom att det idag är exakt en vecka kvar till skolan börjar.
Kommer ett inlägg senare idag om det.
Ut och gå med er. ;) puss

12 augusti 2012

Ute på en joggingrunda

Är uppe i skogarna och ska sova här inatt.
Var precis ute och joggade en runda på grusstigarna, i ca 30 min.
Känner mig duktig, men man flåsar ju som, ja, jag vet inte vad.
En bra början iaf. ;) (y)

Tävling hos linnolsson.se

Jag läser bloggen www.linnolsson.se för att man blir alltid så otroligt inspirerad och peppad. Får många idéer och mycket att tänka på.
Pepp-inläggen om framtid, utbildning och jobb är dem bästa!

Tränsinköp på Börjes

Igår inhandlade jag ett sjukt snyggt och billigt London träns med pullarnoggrimma. Gillar starkt att det är sytt med vit tråd i kanterna!
Kostade endast 249:-, galet bra pris tycker jag. Storleken cob och färgen är faktiskt brun, för en gångs skull! ;)
Rekommenderas!
Annars kan träns se så tråkiga och vanliga ut, dem är så lika varandra och ja, träns som träns. Just detta skilde sig lite i mängden och bara ropade "köp mig"!

Stövelinköp på Börjes

Köpte dessa stövlar på Börjes, för någonting på 1300:-
Hela stöveln är i riktigt läder och dem är så otroligt sköna!

11 augusti 2012

I bilen on my way home

Sitter nu i bilen påväg hem.
Älskar att vara där upp, får sån härlig, mysig känsla i hela kroppen och jag vill sno en gård och flytta dit typ NU!
Fast nä, det går ju inte riktigt till på det sättet... :/ Åhhh, dröm!

Imorgon ska nog jag och mamma göra något för det är hennes sista semesterdag. Måndag blir det stallet.
Tisdag, oplanerat. Onsdag blir det bästisdag med shopping och god mat.
Torsdag ska jag rida, för första gången på 1 och en halv vecka blir det då, gaahhh! :D
Sen vet jag inge mer för den veckan. ;)

Några åsiktsinlägg som önskas? "Pepp"-inlägg osv?

Smålands semester ♥

Gud, har helt glömt bort bloggen nu när jag har varit i Småland. :o

Igår var vi på Börjes och fika, det är sjukt billigt där. En kaffe kostar 1,50 kr och en räkmacka typ 24 kr, haha...
Sen gick vi över till Börjes hästaffär och kollade lite. Ville ha nya stövlar att rida i så vi kollade lite på det.
Det blev faktiskt ett köp, av ett par skitbra stövlar som jag skriver mer om sen. ;) riktigt nöjd.
Sen åkte vi till min mormors bror och hans fru, där vi sov.

Idag har vi varit på Börjes igen, fast i vanliga affären, ett mini-ullared. :)
Sen gick vi över till hästaffären igen och jag köpte ett träns, som även det kommer i annat inlägg.
Sen åkte vi till en sjö som heter Djupasjön, mysigt. Badade inte men vi satt på bryggan och så ett tag.
Åkte sedan vidare till kyrkogården där min gammelmormor och gammelmorfar (mormors föräldrar) ligger, satte lite blommor och så.

Nu sitter vi i bilen på parkeringen hos kyrkogården och försöker komma på ett ställe att äta på.
Have a good day, my friends! ;) <3

10 augusti 2012

Motivation, är lika med noll?

Är det slut på motivation i ditt liv?
Vet du inte vad det ska bli av dig?
Vet du inte vad du vill, och inte hur du ska komma vidare?
Testa den fantastiska pepp-texten, på egenfottat.blogspot.com, där du finner inspiration, helt receptfritt på internet, helt utan kostnad!
Bäst i test flera gånger om, enligt testfakta.hejsansvejsan.
Aaa, nätet ääär väl för härligt?


Ehh... ja. Var bara tvungen! HAHAHA!
Nä, men seriöst. Är det slut på inspiration och motivation?
Hur mycket gör vi egentligen för att hjälpa varandra i sådana situationer eller tänker vi bara på oss själva, att det ska gå bra för oss i livet?
Här har ni svaren, som sagt bäst i test! (hahaha! xd)

När jag ska hitta glöden igen, om man nu kommer bort från det och man vill bli peppad, då brukar jag, personligen läsa på linnolsson.se och läsa hennes killer inlägg om skola, framtid, jobb, lön osv. Man blir väldigt "redo" att ge sig ut och fightas i omvärlden när man läser dem, blir peppad så att det bubblar i kroppen och man får lust att gå till skolan NU (då) när man läser.
Sen brukar jag också tänka igenom vad jag vill göra under mitt liv.
Tänka på vad jag måste göra för att komma dit.
Jag kan vara stensäker på vad jag vill, men sen börjar jag tänka på vad som egentligen kommer krävas av mig och blir då lite lat och tänker att
"men åhh, jag blir nått annat för jag orkar inte med det och det"!
Men spela roll. Är det det som du egentligen vill så kämpa för det, gör det till verklighet och utnyttja styrkan i dig att fortsätta med det fast att det kändes kämpigt!
Ta din del av skörden och förverkliga det! :)

Jag vill just nu, börja 8an som jag ska nu efter lovet, ta mig igenom betygen som vi ska börja få, förstå mig på dem och vad som krävs av mig för att få det och det och det.
Sen gå ut 8an och känna mig nöjd!
Säger inte såhär att jag ska ha såhär många B (vg+ elr mvg-) och såhär många C (vg) och såhär många a (mvg+..... typ) utan bara att jag ska vara nöjd och känna att jag har gjort mitt bästa.
Sen börja 9an, sista året i grundskolan och där ska jag gå ut med bara så bra betyg som jag kan, det ska presteras detta sista året! Sen är det tänkt att jag ska gå på ett ridgymnasium av något slag. Finns så många olika just nu.
För att komma in på dessa då måste man ha bra betyg.
Gå typ 3 år där och sen ta studenten- woop wooop! FRIHET!

Börja jobba, vilket jag säkert har börjat göra innan jag tar studenten för att tjäna extra.
Kanske händer lite saker med bloggen snart, vem vet? *hemlighetsfull* hihi ;)

Sen vill jag starta eget! Antingen hyra in mig på en gård så att jag bor där och starta upp en verksamhet där, eller köpa en gård, om det nu är möjligt, och starta ett utbildnings- och tillridningsstall där. Iaf, hästverksamhet av något slag.

Detta var bara utbildningsdelen, alltså inte det privata som familj och så, det kommer vid sidan om. ;)

När jag endån prata om betygen innan, så kom jag att tänka på att när man då vill uppfylla detta med betygen och allt sånt, så kom jag att tänka på läxorna.
Vissa dagar orkar man inte bara ta tag i det och så blir det såhär-
"förlåt, jag har inte gjort läxan.. Men livet kom emellan"
Men dem dagarna det är något lite extra klurigt och du har ork, ta dig tid och sitt dem där extra 10 minuterna, dem kan ge mycket!

Kämpa för att uppnå! Skapa dina egna möjligheter, för jag lovat att skapar du det inte själv, så kommer du INTE att få det serverat! Skapar du det själv, då har du tagit första steget och kan sedan få resten serverat, fast såklart samtidigt som du kämpar vidare! :)

Vad tänker ni om dessa inlägg?
Vad har ni för tankar som mig, vad vill ni göra senare i livet?
Ge mig era tankar! :)


Bugar och tackar, hejsansvejsan.se :D

9 augusti 2012

Drar till Småland

Imorgon far jag till Småland och stannar över där en natt, för att sedan åka hem på lördag kväll igen.
Ska gå på Börjes, hästaffär och fynda lite behövligt, förhoppningsvis.
Kommer uppdatering direkt därifrån och har även lite annat i utkastet till er.
Önskar er alla en mysig kväll, puss <3

Gårdagens skapelse

Igår gjorde jag middag själv, eftersom att jag och mamma inte var eniga om vad vi skulle äta.
Jag valde lax, la det i en form & hälde sedan på grädde och massa olika kryddor som salt, svartpeppar, citronpeppar, örtpeppar och aromat.

Det blev väldigt gott faktiskt!
Till laxen hade jag ris.
Ett starkt tips.
Jag älskar att laga mat och har alltid gjort. Tycker det är spännande att experimentera med allt möjligt som vi har hemma och konstigt nog får jag det alltid att bli gott på ett eller annat sätt.

Måste få säga att det ser för jäkla gott ut oxå. ;)