25 november 2012

I en rosa helikopter, ska jag flyga hem till dig

Sängen är nybäddad, jag har precis duschat, regnet smattrar mot mitt snefönster i rummet och julpyntningen här hemma har påbörjats med adventsljus och mysiga ljusslingor. Mysfaktorn är hög!
Har jag sagt att jag älskar julen? ;)

Jag kryper ner och läser en bok.
Imorgon väntar skolan och en ny vecka, med nya möjligheter. Väntar på att få lite kul mejl besvarade.. ;)
Vi säger godnatt till denna veckan och när vi vaknar säger vi godmorgon till den nya, right? :)

Kommer mer inlägg imorgon, pöss!



Gamla bilder på Felix

Här kommer några bilder på Felixo från när han kom till oss. Han ser väldigt annorlunda ut i dagsläget, på ett positivt sätt. :)
Sötnosen ♥







25/11-12

5 dagar kvar till första december!!
Ni anar inte som jag längtar! Eller det jag längtar efter egentligen är snö, julpyntning och julbak som snöflingor som faller utanför fönstret och julmusten i bakgrunden.

Vaknade med ont i huvudet, inte okej!
Det regnar ute och jag är på riktigt blogghumör. Riktigt bra statistik igår kväll! ;) inte rekord, men bra jobbat av er! Det ökar i alla fall ;)

Efter söndag, kommer måndag (haha?) och det betyder skola. Peppar mig med att även detta är en lugn vecka och att vi om 2 veckor på torsdagen har en studiedag. Sen är det bara ca 2 veckor kvar till jullov. Är en massa i stallet då med mina underbara friends, rider osv.
Imorgon blir dessutom en film eftermiddag , förhoppningsvis med min mormor så att hon kan påbörja att se twilight filmerna nu. ;)
Nu ska jag förbereda inlägg för dagen ;*

Bloggar som jag läser dagligen

Här är några bloggar som jag läser dagligen, flera gånger om dagen t.o.m. ;)

• nellieberntsson.se
• linnolsson.se
• moadenlillagoa.blogg.se
• ponnysanning.se
• dressyrmupparna.se
• Tyras.se
• darios.se
• andriettajosefin.blogg.se

24 november 2012

Go'kväll

Har haft bra tid till bloggen idag, som ger bra och fler inlägg. Ska försöka hålla det där nu, då även statistiken höjer sig. ;)
Så, en bra bloggis dag! :)

Var med mina lillebror och shoppade leksaker idag. Han var så stolt över sina 200 kronor och sprang runt som en galning och frågade vad allt kostade. Han bestämde sig för en sak för att sen ba "nä, jag ska ha nått annat istället.." haha..
Slutade med att vi kom hem med 5 stycken gummi angry birds - bra val! ;p

Själv tjänade jag pengar igår kväll, när jag satt barnvakt. Det gick bra, som förväntat. Snälla barn, snäll barnvakt. ;)
Nä, men vi kollade på film och sen lite x factor innan dem somnade i soffan bägge två. Då åt jag chips och fortsatte kolla på x factor. Hejar på Awa nu när Malcolm åkte! Heja, heja!

Annars, en bra dag över lag. Är fortfarande förkyld, men är på bättringsvägen känns det som. Lägger mig tidigt idag, redan nu, vid tjugo över tio. Lägger mig och läser Tyras "Från blogg till business". Så jäkla bra! Läser ut den ikväll och sen om jag orkar läser jag lite twilight efter också. :)

Har någon av er Tyra Sjöstedts bok? Om ni har det, vad tycker ni? Om inte, vill ni ha den, och vfr?

10 saker ni kanske inte visste

• Jag älskar grillkrydda och vitpeppar mest av alla kryddor

• Jag är crazy i block och har en hel hylla fullproppat med block i mitt rum. Vissa av dem har fortfarande plasten runt sig, alltså inte öppnade. Ser jag ett block i en affär som är billigt, får jag nästan som en tvångskänsla av att jag måste köpa det. Lika så om det är erbjudande som 2 för 3 osv.

• Jag börjar storgråta och hyperventilera bara jag ser en liten, liten spindel (främst när jag e hemma).

• Att somrarna med Felix betalar jag helt själv. Sparar alla mina pengar för att kunna betala stall, bete, och saker till oss/han.

• Jag tror på andar och upplevde obehag och syner när jag var mindre. Är otroligt rädd för att uppleva det idag och klarar absolut inte av program som t.ex Det okända.

• Jag är nöjd med mig själv som jag är och accepterar mig själv. Skulle dock aldrig utsätta min kropp för varken övervikt eller undervikt.

• Jag skulle på riktigt inte klara av att leva utan djur som hästar och katter. Dem betyder allt för mig!

• Jag gillar grönsaker som man som ung "inte ska gilla"- svamp och broccoli. Men sånna saker som man ska gilla, t.ex morot, det avskyr jag.

• Jag har lätt för att blir rörd/börja gråta till filmer.

• Jag är en person som gärna inte pratar så mycket, utan är mer för att lyssna på andra. Fast pratar jag och jag känner mig trygg med den personen kan jag nästan prata jobbigt mycket. :p Jag kan vara ganska blyg i början med nytt folk, fast absolut inte sen när jag väl känner personen.

Jämförelsebilder

Första bilden är från hösten 2011, andra bilden är från sommaren 2012 ♥

Vad tycker ni? ;)



Todays

Simple as that


Favvo bilder sen i somras













Bra på vs behöver träna vidare på

Detta är jag bra på i min ridning

Jag är bra på att anpassa mig efter hästen jag sitter på och variera min ridning efter det.
Jag är också ganska duktig på att få igenom dem ganska snabbt och få till en bra form.
Jag är bra på att ha en mjuk och stadig hand.
I hoppningen är jag bra på att se anstånd till hinder.

Detta behöver jag träna mer på

Jag behöver träna mer på att ha rätt ställda händer. Jag är betydligt bättre på det än för ett halvår sen där händerna var omkull varje minut av ridpasset. Nu är dem det ytterst sällan men dem ska inte vara omkull över huvud taget. ;) Jag har en tendens att lägga omkull dem när hästen blir riktigt avslappnad. T.ex när man travar av. Men jag tänker ständigt på det.
Jag behöver också träna på att inte dra upp hälen när jag ska t.ex driva på eller i skänkelvikningar, mer än nödvändigt. Det är vaden som ska jobba, inte hälen.

Vår supersnygga "vi skrittar ut en runda" outfit

23 november 2012

Ridpassen, igår och idag

Torsdag
Igår red jag en ponny som heter Hanky Panky. Skulle egentligen ha Felix men han har gått ganska mycket på senaste så han behövde sparas på.. ;)

Han är en brun d-ponny. Han är helt okej att rida men ingen favorit om man säger så. Vi började såklart med att värma upp och då var han jätte stel och ganska stissig.
Hans galopp är helt underbar, man bara sitter där, inte det minsta skumpigt!
Vi skulle rida en övning som gick upp på att man skulle rida snett igenom i form av skänkelvikning in till mitten, sen göra en volt vid x ut mot väggen. I volten skulle vi samtigt göra skänkelvikning med hästens bak in mitt voltens mitt. Om ni hänger med? ;)
När volten är klar gör man skänkelvikning ut till hörnet och sen lika dant på andra sidan. (bild kommer längst ner på sidan.

Hanky, som han kallas, började lossna och tagga ner direkt när vi började med övningen. Hela övningen gick väldigt lätt att genomföra eftersom allt handlade om skänkelvikning och han är väldigt duktig på det och har lätt för det. Gjorde övningen i skritt och trav. Allt utom volten gjorde jag i trav. Red även utan stigbyglar.
Han blev jätte fin tillslut, efter lite ordentligt arbete. :)
Trava av utan stigbyglar och red då också lätt, utan stigbyglar - jätte bra träning för mig! Har lite ont i låren idag faktiskt! ;)

Idag, fredag
Idag red jag Felix. Han var väldigt mjuk och fin redan från början idag. Dem som inte är van vid honom hade tyckt att han var hemskt stel, men nä, för att vara Felix så var han mjuk som ett gummiband, man fick ju ner honom i form genom att krama och leda med tygeln iaf, tillsammans med skänklarna. ;)
Jag var noga med att han var framme för skänkeln direkt, så att han kommer igång ordentligt direkt, annars funkar inget!

Vi tränade på serpentinbågar, 3 stycken, över medelinjen. Vända in i första bågen, sen på medelinjen sakta av till skritt, skritta något steg, ställa om och sen fatta galopp in i båge nr 2. När man kommer på medelinjen igen när båge 2 är slut, sakta av till trav och jobba igenom sista bågen. :) (bild längst ner)

Det gick ganska bra i själva övningen.
Han blir väldigt lösgjord av serpentiner och jag red det mycket med honom i somras också när vi red på banan.
När vi travade av så fick jag mig ett extra halvt varv i galopp då Felix blev rädd för en dörr som öppnades, mespropp, haha!
Nä, men iaf, han var väldigt fin idag och jag är jätte nöjd med honom!
Min fina prins!

Första bilden är övningen igår med Hanky, andra och sista är från idag, men Felix.
Ni får stå ut med mina nästan irriterande fina bilder! ;)



23/11-12

Gud vad tiden går snabbt! Om en vecka är det första december (!)

Är mega super super förkyld och var hemma igår, men idag plågar jag mig igenom veckans sista skoldag som började med ett underbart ridpass. Skriver mer om det ikväll. ;)
Nu är jag i skolan och ska ha lektioner. Slutar ganska tidigt idag så när jag kommer hem ska packa ihop lite saker för att sen dra till pappa.

Ikväll är jag barnvakt till mina kusiner och när dem har somnat så har jag tid till att blogga, b.la om ridpassen, igår och idag. :)

22 november 2012

Gårdagen - Twilight (inga spoilers)

Förlåt för att jag inte bloggade igår men hade fullt upp hela dagen så jag hade inte en tanke på det..

Jag var ju i skolan såklart och sen på kvällen mötte jag upp Saga för att gå och se Braking Dawn part 2 på bio. Asså usch och fy säger jag bara! Det underbaraste jag någonsin sett.. <3 Heeelt galet!
Satt och grät som en gris och sen i bilen påväg hem började jag gråta igen, tårarna bara rann..
Vilken resa allt detta har varit.

Förstår först nu hur jäkla mycket The Twilight Saga har betytt för mig, hur mycket jag har påverkats av denna historien. I slutet på bion i filmen så visades en tillbakablick över alla filmerna och sen visades alla karaktärer som varit med i alla 5 filmerna , vilket såklart ledde till att jag började storböla! Skriver inget om scenerna i filmen om det är någon som läser detta och inte vill ha spoilers. 
Titta på filmen, NU!

2 bilder från filmen:




Måste och ge creed till att alla i filmen var så extra tillfixade. Ingen av dem har någonsin sett så bra ut. Bella var helt amazing snygg och så himla cool och tuff i denna filmen. Edward är ju alltid mums, Jacob med och Emmet är oxå ganska snygg, men i denna filmen var han riktigt mums! Alice ser super bra ut och alla är bara så snygga! Fast sötast av alla är ju Reneesmee! ;)
SE FILMEN ALLA DÄR UTE BOKOM SINA MOBILER ELLER DATASKÄRMA! IN PÅ SF:SE OCH BOOOKA! 

Till min mormor: Nu är det dags att påbörja detta. Vi bestämmer en dag där vi börjar med att kolla på första filmen, Twilight, sen 2an, New Moon, 3an, Eclipse och sen Breaking Dawn part 1. (inte alla på samma dag dock) Jag har alla dem 4 hemma.. ;) Vet att du vill se dem! :)

// Isabel

20 november 2012

Luckiest girl on the planet

Inne i en överväldigande må-bra-period just nu! När allt är bra och är det inte det så ser jag det till det positiva.
Igår till exempel.
Jag hade lite sovmorgon, sen hade vi bara 3 lektioner i skolan och ingen av dem vad speciellt jobbig. Slutade 12.50. Då hem och jobba undan lite till slutet i veckan, slipper jag ha det i tankarna!
Stallet på kvällen, favorite place! Bjöds på många skratt och jag kände mig lycklig.
Fan va perfekt!

Idag är längst och tyngsta dagen på hela veckan men jag ser det som så att jag får börja dagen i stallet där vi ska hjälpa till att fix till en del hästar och sen kommer det killar från en gymnasieskola som aldrig har suttit på en häst innan som vi ska leda. Det kommer leda till skrattanfall antar jag. ;)
Sen klarar jag mig igenom denna dagen - som jag gjort så många gånger innan. Sen är jag friiii! :)

Kommer ett allvarligt inlägg sen som är viktigt att läsa!!! ;*

19 november 2012

Totalt drömliv

Alla har väl någon form av drömliv man vill leva, där allt är perfekt! Antingen så lever man redan det livet eller så kämpar man för att nå dit eller så bara väntar man på att det ska inträffa.

Min dröm är att bo på en hästgård. Det behöver inte tvunget vara massvis av hästar utan mer som en liten gård med endast 2-3 hästar. Min drömvision: (snyggt ritat, jag vet)


Okej, gården kan ju se ut hur som helst, men innehållet på bilden vill jag ska va med, och det måste det ju såklart, om man ska ha häst..
Som jag skrivit här tidigare för en tid sen, så är jag ibland inne och kollar på hemnet. Jag kollar då på gårdar, hur dem är uppbyggda, vad där finns, pris och tänker även mycket på hur jag ska göra för att betala gården och allt sånt. Skapar värsta planen och schemat i huvudet, får allt att fungera så, finemang!

Det jag vet säkert är att jag någon gång i mitt liv kommer att bo såhär- testa min dröm. Om det är om 3 månader eller 20 år, det kan jag inte säga, men nån gång.
En shettis eller liten promenad b-ponny ska inskaffas och en storhäst. Storhäst framför d-ponny eftersom jag är lång, åldras och vill kunna ha en långvarig "relation" med hästen. För att fortsätta utveckas behövs även där storhäst. Jag kan ponnysarna nu, och behöver mer häst under mig, något mer att bita i.
Eftersom jag är "höjdrädd" i hoppningen så hjälper det mig med att hoppa storhästar istället eftersom att hinderna blir "mindre" med en större häst. Upp till 1 meter går det bra att hoppa ponny, sen blir det jobbigt.. I dressyren kvittar det, fast storhäst blir maffigare! ;)
Detta är drömsenariet, boendet.

Arbete då?
Jag vill, som jag sakt länge, starta ett utbildings/tillridnings stall (hemma på gården) eller en liten mysig men grym ridskola. Alltså kunna tjäna pengar på det jag brinner för och älskar! Att jobba med det jag lever för, hemma på favoritstället. ;)
Att ha en blogg vid sidan om det och tjäna lite på det hade ju inte varit fel heller. Det är enorma summor man kan få in genom att sitta och skriva på nätet, som vem som helst i världen kan läsa, tycka och tänka om!

Så förbered er för att i framtiden hitta mig på mysigaste gården med ett utbildnings - och tillridningsstall eller en mysig ridskola som ur "Sigge böckerna", my favorite! ;*


Så berätta.. Vad drömmer du om? :)

Måndagsfika med mig själv



Min-problem-fria-måndag

Älskar måndagar!
Vi börjar oftast 8.45 i skolan och sen så slutar vi 12.50. Bara 3 lektioner. ;)

Efter skolan drar jag hem och ser om jag har något plugg att göra vilket jag inte tror. :)
Sticker till stallet ikväll med Clara.
Pussar på Felix! ♥

Den åttonde december har vi luciauppvisning på Ridskolan och luciatåg med ridskolans hästar. Jag ska leda Felix och Moa (moadenlillagoa.blogg.se) ska va sötaste tärnan och rida honom. ;)
Måste börja träna på sångerna som vi har gjort 100 gånger under tidigare år. Helt vanliga lucia och julsånger som min hjärna aldrig vill acceptera! ;p

Nu ska jag fortsätta mysa i soffan med mina vindruvor och tvn en halvtimme eftersom vi börjar senare. Have à good dag allihopa! Min är näst intill perfekt redan! ;)

18 november 2012

Dagens aktivitetsbilder

Regnade lite med dock mysigt endån! :)
Nu hem för att äta och baka äppelkaka







Godmorgon 18/11-12

Morshning!
Det är galet dimmigt ute, man ser ingenting! Allt är vitt! Vi hade tänkt att gå ut idag, men blir inte så just nu i alla fall, om det inte drar över snabbt... :(
Men det är mysigt inne också, brasan är tänd och så.
Fast vill verkligen ut, om inget annat så drar jag ut och joggar med min RunKeeper på mobilen! ;)

Kalaset igår va trevligt! Krängde Ballerina Marängsviss i massor, höhö! ;)
Har fått massa pengar så jag har är nu redo att betala Felix redan! :) önskar mig pengar i julklapp också men har redan så det räcker, men vill kunna handla lite annat än hästsaker med. ;)

Kommer inlägg under dagen men lättare att göra det från en dator så ska se om jag kan få tag i en sådan... ;)
Måndag imorgon, vilket betyder skola. Fast en lugn vecka framför mig!
Breaking Dawn part 2 på onsdag! :D
*hypppeer*

17 november 2012

Hiss!

En stor fet hiss till såna här ursnygga outifits på ekipage! Speciellt tränsen.
Själv letar jag desperat efter träns i dessa 2 färgerna inom rimliga prisskaror.
Någon som vet något ställe/hemsida där det finns? :)
Det är galet snyggt och coolt! :D




Kalsdax







Gårdagens uteritt

Igår innan skolan så red jag ut en runda med Felix ♥
Det var riktigt skönt väder redan då på morgonen vid 8 tiden.
Han fick bara sträcka på sig, inga krav alls utan bara mysa i skritt på grusvägarna och sen i traven i ett ganska bra tempo bara rulla på och sträcka ut, helt kravlöst. :) Ingen galopp. Han va pigg och glad hela tiden och skötte sig jätte bra. Hoppade till för en liten fågel en gång bara, haha... Snälle ponny ♥
Det va han värd!
Sen rykta jag honom och han fick gosetäcke på sig!
Även hästar behöver få gå på det viset ibland, utan en massa press och krav och så. Jogga av sig ute i naturen. :)

I somras hade vi inte ens tillgång till ridhus, så då blev det ju ute varje dag, oavsett väder. Men sen är man så mycket inne i ridhuset på vintern, när det är kallt och snö, så det är ju bara bra att vara ute så mycket! Sen blir dem ju piggare och tycker allt är så mycket roligare där ute också, så det är ju ett plus.


Lördag, 17/11-12

Godmorgon! Hoppas att ni har sovit gott inatt? :)
Jag hade planerat att sova lite längre idag, men nä då, jag vaknade redan klockan åtta och sen tyckte min kropp att jag skulle va vaken. Är den enda vakna i huset just nu. Till och med katten ligger och sover, brevid mig, i min säng! Fast det är bara mysigt! ;)  
Har haft noll tid över dem 2 senaste veckorna då det har varit mycket i skolan just nu. Som tur är är dem veckorna över nu och vi kickar igång allt igen, denna braiga lördagen. :)

I tisdags fyllde jag 14 år och idag vankas det lite kalas eller vad man ska kalla det, här hemma med min älskade familj! ♥
Lite tårta och så bara, umgås :)
Tänkte dra mig ut och gå en runda i snabb takt innan jag hoppar in i duschen och sen förbereder inför dagen. 

Min mamma ska till Tyskland imorgon så inatt ska jag sova hos mormor, vilket alltid är trevligt! :)
Vi kanske ska upp till Skogen, som jag har döpt det till när jag skriver om det här, haha! ;) 
Fast det är mitt bland skogen... Men det blir förhoppningsvis att vi sover där. 

Min app för att kunna blogga via mobilen vill inte riktigt funka, så får se om jag kan få den att lyda mig, och så hörs vi av så gott det går under dagen! 
Puss och kram goingar!



12 november 2012

En höst kväll 12/11-12

Ligger i sängen, försöker värma tårna och bara väntar på att värmen ska acceptera att den faktiskt får komma till mitt täcke nu. ;)

Imorgon, för 14 år sedan, då föddes jag. Alltså - födelsedag! :D
Jobbigaste & längsta dagen i skolan men på kvällen ska jag & mamma på resturang. Myyyys!
Längtar till Jullovet då jag ska rida Jackson och Roxette några dagar! :) <3

Galet onödigt inlägg men whatever..

5 november 2012

Du är lika bra som vem som helst, även när du vågar vara någon annan än vem som helst

Hej! Har haft en relativt bra lov vecka. :)
Måndagen och tisdagen, stallet. Skrittade ju ut med älsklingen i tisdags.
Mys! ♥
I onsdags var jag bara hemma, shoppade skor med mamma som jag kan visa imorgon möjligtvis. 2 par. :) Tack mammi!
Torsdags så var jag iväg med min mormor hela dagen och bara hade det mysigt! Åt på resturang på ett hotell och sen gick vi runt och shoppade lite. Blev bara en kofta/tröja och en tunika. Kan visa dem med imorgon tillsammans med skorna. ;)
Fredags så åkte jag och mamma skridskor med några kompisar till oss. Trevligt och kul! Kände inte alls för att åka först, men sen när man väl var igår så e det kul. :)
Sen på fredag till lördag så sov jag inte hemma men hade det trevligt på annat håll ;p haha, nä, men asså ja...
Söndag låg jag i soffan hela dagen och kollade på Kenza och Tyra show på nyheter24.se. Liiiiiv jag haaar!

Idag har jag varit i skolan, träffat mina underbara kompisar och sen stack jag och Clara hem till mig, tramsade runder lite innan vi samlade oss för att plugga lite. Hon följer med mig även imorgon för samma sak. Bläääää och usch, men vi 2 har iaf kul tsm så tur är väl det! ;)

Var även i stallet idag nu på kvällen och kollade när Clara red. ;) söte Vilgot! :)
Felix var riktigt kramgo idag och när han har det humöret så vill han helst krypa innanför skinnet på mig, haha! Gulle ♥ han kladda ner mig med några typiska häst pussar oxå som han är riktigt duktig på nu faktikst! :*

// Isabel

(ny stil huh ?)