7 juli 2011

Info Bella, Edward, Jacob och Nessie

Isabella Swan
Isabella "Bella" Marie Swan (senare Bella Cullen) är född den 13 September 1987 i Forks, Washington, och uppväxt i Phoenix, Arizona. Hon flyttar hem till sin pappa i Forks när hennes mamma flyttar från Bellas hemstad till Florida med sin nye make Phil. I Forks träffar Bella den mystiske Edward Cullen och hennes tråkiga liv får en plötslig vändning.
I filmerna spelas Bella av Kristen Stewart.

Edward Cullen
Edward Cullen (född Edward Anthony Masen) är född den 20 juni 1901 i Chicago och är en vampyr. Sommaren 1918 låg han döende i spanska sjukan, och det var då Dr. Carlisle Cullen hittade honom på sjukhuset som han jobbade på och gjorde honom till vampyr. Edward har en väldigt speciell förmåga; han kan läsa folks tankar. När Bella Swan flyttar till staden upptäcker han dock att hennes tankar är de enda han inte kan läsa. Edward blir fascinerad av henne och de blir senare ett par.
I filmerna spelas Edward av Robert Pattinson.

Jacob Black
Jacob "Jake" Black, född 1989 i La Push, Washington, är en skepnadsskiftare, dock ofta omnämnd som varulv. Jacob är snabbare och starkare än de andra varulvarna eftersom han är född till flockledare. På grund av att han har varulvsförfäder från båda föräldrarnas sidor var det oundvikligt att han så småningom skulle bli varulv. Jacob är Bellas bästa vän och är i stora delar av bokserien djupt förälskad i henne. På grund av att varulvar och vampyrer i regel avskyr varandra vill han inte att hon ska välja livet som vampyr.
I fjärde boken blir Jacob präglad på Edward och Bellas barn Renesmee, vilket innebär att hon blir världens mittpunkt för honom.
I filmerna spelas Jacob av Taylor Lautner.

Renesmee Cullen
Renesmee "Nessie" Carlie Cullen är Edward och Bella Cullens dotter, som introduceras först i den fjärde och sista boken. Hon är till hälften vampyr och till hälften människa. Hon föddes den 10 september, och i samband med hennes födelse förvandlade Edward Bella till vampyr, eftersom påfrestningen var för svår för henne att klara av som människa.
Renesmees hjärta slår onaturligt fort, och hon växer fyra gånger så fort som vanliga människor, både mentalt och fysiskt; när hon är tre månader ser hon ut som en stor ettåring eller en liten tvååring. När hon har blivit fullvuxen, vilket sker ungefär efter 7 år, stannar hon i åldern precis som vampyrerna.
Renesmee har en övernaturlig förmåga, precis som vissa av vampyrerna. Hon kan genom beröring visa andra personer sina tankar samt bilder hon har i huvudet. Hon föredrar att kommunicera på det sättet framför för att prata.
Jacob Black, som präglats på Renesmee, kallar henne för Nessie, vilket Bella ogillar eftersom det påminner henne om namnet på Loch ness-odjuret. Senare vänjer sig Bella vid smeknamnet, och även hon börjar kalla sin dotter för Nessie. När Bella får nys om att Jacob präglats på Renesmee visar hon sin starka ovilja genom att anfalla honom, men varulven Seth räddar Jacob från att dödas av Bella.
I filmen Breaking Dawn spelas Renesmeé av Mackenzie Foy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentera mina inlägg i den här rutan. :)
Behandla andra så som du vill bli behandlad själv!