10 oktober 2011

"Prao" på djursjukhuset

Igår så vara jag på "prao" på stordjursavdelningen (hästar) på djursjukhuset. Eller prao o prao...
Min mammas kompis jobbar där, med hästarna för det mesta, och vi följde med henne igår kväll, då hon jobbar natt, så vi vara med henne några timmar på kvällen, 18- 21 ungefär.
Jag ska berätta vad vi gjorde under hela kvällen! :) (tyvärr inga bilder, för man får inte ta bilder där, som ni säkert förstår)

Vi kom dit och så visade hon oss runt, på hela de avdelningen, som var stoor! Alla stall, rum, operations sal och allting. Sen efter det, så gick vi in till någon stor sal, eller vad man ska kalla det, där det var vatten på hela golvet, och en bänk skulle rengöras, så då var det att sopa undan allt vatten från golvet, och spreja med rengöringsmedel på bänken och sen torka av där noga. När där va klart så gav vi - eller inte vi, men hon som jobbar där, vi bara följde med just då- medicin till några hästar, 3, 4 stycken.
När de va gjort så gick vi tillbaka till där vi hade rengjort, där det oxå vara 3 boxar för kolik hästar. En av dem boxarna fick vi tömma från spån och sen skulle den sprutas med vatten, spruta på medel och sen SKRUBBA hela boxen och sen skölja igen! Fast vi tog bara bort spånet och sköljde. Där stog oxå en brun söt liten ponny som jag fick rykta och mysa lite med. Sen skulle den byta box till ett av dem "riktiga" stallen och där kom in en annan liten ponny som hon som jobbar där var tvungen att ta hand om.
Medans hon gjorde det så fyllde jag på med sprutor och kanyler eller vad det heter i medicin lådorna. Vi tog från ett litet rum med läkemedel och sånna saker och fyllde på i lådor ute vid boxarna.

Sen efter det.... då var det dax att medicinera alla hästarna. Så då gjorde hon det och vi gick efter det och hämtade hö i en skotkärra. Alla hästarna skulle ha mat och vatten. Så det var bara att gå runt i alla 5 stallen eller vad det va och slänga in hö till alla och komma efter med vattenslangen och fylla på i vattenhinkarna.

Sen var det dax att åka hem... :( Det var jätte roligt att vara där och se hur det egentligen går till, hjälpa till med allt som skulle göras och jag vill absolut göra om det igen - snart! :D <3

// Isabel

1 kommentar:

  1. Javisst var det roligt :) Klart vi måste göra det snart igen :)

    Puss mamma

    SvaraRadera

Kommentera mina inlägg i den här rutan. :)
Behandla andra så som du vill bli behandlad själv!