13 februari 2012

Att kämpa...

... att ta sig dit man vill, att göra det man vill, att göra det man tycker är roligt - som en fortsättning på inlägget om att följa sina drömmar - inlägget -

Min personliga åsikt om att man ska kämpa, ta sig dit man vill, att göra det man vill, att göra det man tycker är roligt, är så stark! Skapa mål och utför dem,


, det är det dem är till för. Om du skapar ett mål, ett mål som du vill nå och klara av, så skapar du ju inte det för skojs skull, utan för att du faktiskt vill dit! Visst, det kan vara ett roligt mål, då blir det ju för skojs skull i vissa fall, men du hittar ju inte på oseriösa mål eftersom att dem faktiskt är till för att bli avklarade, utförda.
Om du ex. tycker att skräckfilm är det läskigaste som finns, du klarar helt och hållet inte av det, då sätter du väl inte som mål för veckan att "när denna veckan är slut, då ska jag ha kollar klart på 3 skräckfilmer, ensam!"? Det räknar jag som ett onödigt och oseriöst mål om man egentlig inte vill fast man gör det endån för att man kanske tycker att man är feg osv.
Mål är till för att man ska klara av dem, ta sig dit. Folk som är målmedvetna, vet vad dem vill och vart dem ska ta vägen, ligger bra till i mina ögon, så som jag ser dem.
Tar ridningen som exempel. Vissa har som mål att kvala SM detta året, vissa har mål att kvala MSV, vissa har som mål att kunna klara av enkla skänkelvikningar och vissa att kunna komma upp barbacka alldeles själv på sin ponny/häst.
Genom dessa exemplen har ni olika mål som man kan ha. Dessa kräver olika mycket beroende på vilken ponny det är och vilken ryttare som sitter på ryggen.


Ett exempel: (bara tar något namn som ploppar upp i huvudet)
Lotta har som mål att hoppa utomhus SM 2012. Ponnyn hon äger har hon haft i ungefär 3 månader, den har världens finaste hoppteknik, tar frambenen högt upp, har bra framåt bjudning, lyssnar på sin ryttare och river eller stannar aldrig. Lotta glassar runt på sin lilla solstråle till ponny som alltid är så hjälpsam, positiv och glad. In på sm banan rider hon och flyger över hinderna med sin snälla ponny. Ponnyn vet precis som gäller och är sååå duktig eftersom att den redan har tagit dem senaste 4 ägarna till sm, med bra resultat. 
Lotta och ponnyn slutar på en tredje-plats, grattis!


Ett annat exempel:
Kajsa och hennes häst Bandit, som hon har haft i 3 år satsar på att komma långt i dressyren. Kajsa tycker att det är väldigt roligt att tävla och satsar på att bli klubbmästare. Hästen bandit är tjurig, lite lat och inte speciellt samarbetsvillig. Kajsa tränar dagligen med Bandit och försöker utveckla honom så att dem snart kan komma ut och tävla. Varje ridpass försöker hon få Bandit att själv bjuda framåt, söka sig neråt och kanske klara av lite enkla saker som tillhör dressyren. Utan någon större framgång börjar hon fundera på hur hon ska göra. Ska hon satsa på något annat med Bandit, fortsätta kämpa eller kanske sälja honom och försöka utvecklas med en annan häst? 


Som ni ser av exemplen så kan vägen till sm vara "enkel" medans att få hästen att gå i form kan vara hur omöjligt som helst. Olika mål har olika konsikvenser, handligar och utförande. Vissa är lättnådda medans vissa är nästintill omöjliga i vissa fall.
För Lotta var hennes mål väldigt nära med den ponnyn som hon hade. Kajsa hade det något kämpigare, eller hur? Ett mål som borde vara enklare är inte alltid det. Förstår ni vart jag vill komma?

Kämpa på och ge inte upp, allt går att lösa om man bara vill och kan tillräckligt mycket. :)

Kan säga att jag har som mål att hoppa typ 1 meter med Felix i sommar.. Inte för att det kommer gå så jätte bra, men man kan ju alltid försöka och som sagt försöka nå sina mål! ;)
Vad har ni för mål som ni vill nå? :)
Lite kommentarer på detta nu då! :)



// Isabel

4 kommentarer:

  1. SV: ja det var ett bra tips! måste be någon filma när jag rider! :)

    SvaraRadera
  2. SV: ja vi kan följa varann via bloglovin, säg till när du lagt till mej så lägger jag till dig sen :)

    SvaraRadera
  3. bra skrivet!! tycker man ska få kämpa för att man ska ta sig till sitt mål. men vissa har ju det ganska lätt och glider fram på sin räkmacka! följa varanda via bloglovin? kramis :)

    SvaraRadera

Kommentera mina inlägg i den här rutan. :)
Behandla andra så som du vill bli behandlad själv!